Que ningú es quedi enrere

Aigües de Barcelona és l’empresa publicoprivada que gestiona el cicle integral de l’aigua per als prop de 3 milions de persones que viuen a Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Per evitar que les grans dimensions que té es tradueixin en distància respecte a la ciutadania, Aigües de Barcelona duu a terme tota mena d’accions per estar més a prop de les persones dels nostres barris i municipis, i especialment dels col·lectius que són més vulnerables.

En aquesta línia, ja hem organitzat 282 trobades amb els veïns de 35 barris i municipis per explicar amb més detalls tots aquells aspectes relacionats amb l’aigua que potser són menys coneguts, però que podrien ser d’ajuda per a molta gent.

Per donar a conèixer aquestes trobades al gran públic, n’hem gravat quatre, i ara les difondrem en una campanya de televisió i online sota el concepte de “Xerrades socials”.

Cadascuna de les xerrades que integren la campanya està dirigida a un col·lectiu específic: famílies en risc d’exclusió; persones amb discapacitat; persones a l’atur i amb precarietat laboral; i gent gran en risc de vulnerabilitat. A més, cada xerrada compta amb la presència d’una moderadora, d’un personatge conegut relacionat amb el col·lectiu en qüestió, d’un representant d’Aigües de Barcelona, i de diferents experts i membres d’associacions solidàries i veïnals que enfoquen la seva feina al tema tractat.

Aquestes “Xerrades socials” han servit per donar veu a col·lectius que habitualment no la tenen, i també com a punt de trobada perquè diversos actors socials puguin intercanviar punts de vista i sumar esforços. Els millors moments de les trobades es recullen en els diferents vídeos que formen la campanya, i que ja es poden veure a TV3 i a la página web d’Aigües de Barcelona.